About Me

Foto: Thomas Ix

Oplev Møn

Vil du vandre i naturen nær Møns Klint, slappe af med shopping eller opleve vores helt specielle nattemørke? Møn byder på masser af oplevelser, og her kan du læse om nogen af dem.

Møns Klint

Møns Klint er 7 km lang, op til 128 m. høj og strækker sig fra Møns Fyr i syd til Liselund Slotspark i nord. Det er Danmarks højeste klint og et enestående naturområde, ikke blot i Danmark, men på verdensplan. Tag Danmarks længste trappe – 497 trin hver vej - eller lær om istidslandskabets historie i GeoCenter Møns Klint. Udenfor geocentret findes en træbelagt, tilgængelighedsegnet Boardwalk, der snor sig langs klintekanten med fantastiske udsigtspunkter. Naturområdet ved Møns Klint skjuler også mange andre spændende oplevelser. Tag fx på fossiljagt, studér de mange sjældne orkidéer, eller oplev vandrefalken, der yngler sidst på foråret. Skal der fart på? Snup en mountainbike-tur, eller prøv den nye svævebane.

Steen Knarberg

Foto: Thomas Ix

Dark Sky Møn & Nyord

Der er usædvanlig mørkt på Møn. Det slog The International Dark Sky Association (IDA) fast, da Møn og Nyord i 2017 fik tildelt en guld-certificering for sit nattemørke. IDA arbejder for at beskytte nattehimlen mod lysforurening og bevare udsynet til stjernerne. Blandt andet belønner organisationen steder, der bevidst arbejder med at mindske lysforurening. Det gør vi på Møn. En gruppe lokale ildsjæle har over en årrække oplyst om mørkets fordele og forbedret udsynet til stjernerne i samarbejde med Vordingborg Kommune. Det har forsynet Møn og Nyord med titlen som Nordens første Dark Sky Community og Dark Sky Park og som det første sted i verden med en dobbelt nominering. Du kan selv få syn for den usædvanlig stjernemættede nattehimmel, hvis du går en tur ud ad markvejen, når mørket er faldet på. På gården er det desuden muligt at booke liggestole og soveposer, hvis du hellere vil opleve stjernerne på en afslappende måde. Har du mod på en helt speciel og sanselig oplevelse? Så book en guidet mørketur langs klinten. Find mere information på www.naturguidemoen.dk.

camnovandre3ved-strand1.jpg

Foto: Camønoen

Camønoen

175 kilometer - eller hvad folkene bag har talt sig frem til, ca. 250.000 skridt. Det er, hvad Møns vandrerute Camønoen består af. Du kan gå ti forskellige etaper på Camønoen, som både går ad stier, strand, mark og skov. På ruten er der også lagt ni såkaldte "Camonøpauser". De ligger med cirka en dagsvandring imellem. Her er der faciliteter som toilet, vand og strøm. Og så er der også mulighed for at finde læ og overnatning. På den 16 kilometer lange Klinteetape går turen eksempelvis ind over land med Møns Klint ret fremme. Læs mere og find et detaljeret kort på Camøoens hjemmeside.

Stege By - Tage Klee

Foto: Tage Klee

Stege By                        

Stege er Møns charmerende og levende hovedstad, der byder på tydelige levn fra middelalderen. Fx i byvolden, kirken, i de krogede gader og ikke mindst Mølleporten, som er en af de sidste bevarede byporte i Danmark fra middelalderen. I den lille købstad finder du masser af shoppe- og spisemuligheder som fx Støberiet, hvor du selv vælger dit kød i slagterdisken, inden det tilbedes. Der og også flere små, hyggelige caféer, hvor du kan nyde et hvil og en kop kaffe. Hver tirsdag i sommersæsonen forvandles byen desuden til en hyggelig markedsplads med små boder langs hovedgaden og gode tilbud i butikkerne. 

About Me

Foto: Niclas Jessen

Badestande

Møn har mange fantastiske badestrande. Besøg fx den lokale strand på Kobbelgårdsvej, der blot ligger tre kilometer fra Tiendegaarden. Eller vælg mellem to forskellige strande i Klintholm Havn. Her finder du også flere dejlige spisesteder. Badestranden ved Ulvshale er yderst børnevenlig og ligger på vejen, hvis du alligevel skal besøge naturområdet på Nyord. Den lille ø har et rigt fugleliv og huser en hyggelig lille landsby, hvor du blandt andet finder Noorbohandelen - Danmarks første specialforretning for spirituosa i løs vægt af egen import og produktion. I den lille café kan du holde en pause og få en forfriskning. Butikken sælger desuden Nyord sennep og andre, lokale specialiteter fra Møn & Sydsjælland samt kunst og håndværk fra eget værksted.

© 2024, Tiendegaarden

KONTAKTINFORMATION

TIENDEGAARDEN
Sønderbyvej 29,
4791 Borre
sms: 55812126 
mail: info@tiendegaarden.dk